úterý 2. května 2023

Gran Turismo

Jestli úkol zněl natočit jen celovečerní reklamu na sedmé GT a projekt GT Academy, protože prodeje potřebují nakopnout, tak asi dobrý, ale jinak těžký cringe od začátku do konce. Vypadá to úplně stejně jako ty sice vyleštěné, ale ultra laciné a dost nudné filmečky, které se v každém díle přehrávaly jako kolovrátek, dokud to hráč nevypnul někde v nastavení:-).

Už na papíře to působilo dost podivně a nefilmově a trailer to jen potvrzuje. Jindy bych doufal, že to možná podrží režisér, ovšem Blomkamp je ukázkový one hit wonder, který od (špičkového) debutu jen tápe a tady si navíc jen vydělává na důchod. Snad to neskončí jako totální blamáž (zatím je slušně nakročeno). Už kvůli sympaťákům Bloomovi a Harbourovi.


Tak ono v tom filmu ani nic jiného nebude, než že se pan nikdo kvalifikuje do GT Academy, vyhraje ročník, dostane šanci si zazávodit ve skutečném světě, tvrdě trénuje a nakonec se dostane na bednu (a celé to má dvě a čtvrt hodiny, uff), takže co jiného než tohle v traileru ukázat:-).

Jiná věc je, že to vypadá jako jedna velká snůška sportovně-filmových klišé s nudným audiovizuálem a nezajímavým panákem v hlavní roli, ve které si Blomkamp, Harbour a Bloom jen vydělávají na důchod. Vyloženě průser to asi nebude, ale dle trailerů si na to týden po premiéře už nikdo nevzpomene.