sobota 3. června 2023

Hans Zimmer Live 2023 Prague 10/10

Zimmer one year later strikes back, aneb rok se s rokem sešel a Hans Zimmer Live je zase tady:-). Playlist byl sice dost podobný (přesto velký palec nahoru za novinku Top Gun theme a Maverick suitu:-)) včetně bonusových atrakcí (gymnastka/akrobatka nebo co je to vlastně za sport na tom provaze:-) u Interstellaru, mistrova procházka v hledišti u kytarového sóla z TDK, jakože rozlučka s publikem před Bond theme a No Time To Die suitou a samozřejmě nesmrtelným "zakončovákem" Time z Inception) jako tomu bylo loni a bohužel zase nebyl přítomen sborový doprovod (2016 pokud si dobře pamatuju na tour byl, 2022 k mému lehkému zklamání už nebyl, tak jsem doufal, že to 2023 napraví a opět to nevyšlo), plus jsem měl trochu pocit, že se tentokrát se vším tak nějak spěchalo (o den později byla naplánována Vídeň, tak možná proto, ale třeba se mi to jen zdálo díky té podobnosti s předchozí tour), ale to jsou podružnosti. Celkově znovu neskutečná pecka a prachy za lístek i tentokrát sakra dobře utracené:-).

Zimmer má energie a humoru na rozdávání (vzhledem k tomu, jak se v rámci tour stěhují s produkcí z místa na místo v řádech jednotek dnů, někdy možná i hodin a přestávka uprostřed show trvá snad jen čtvrt hodiny, tak velký respekt), Gerrard parádní jako vždy, Guo znovu přímo famózní, Garcia-Herreros (alias Snow Owl) si to opět dává s velkým přehledem, ostatně jako v podstatě celý početný ansámbl, všechny všeobecně adorované pecky jako jsou Gladiator, Pirates Of The Caribbean, The Dark Knight, Interstella, Man Of Steal nebo Inception samozřejmě "povinně" zazněly, k tomu se jako minule našel čas i na nedávné kusy typu Dune, No Time To Die a nově zmíněný Top Gun: Maverick, zkrátka u mě panuje i letos zase velká spokojenost a zase se těším na příště (kdoví, možná už 2025 (2024 se uskuteční paralelní tour The World Of Hans Zimmer bez mistrovy účasti) minimálně s novými suity z dvojky Dune):-).

Zvuk naprostá špička, ale nejen ten, vizuál a celkové produkční hodnoty mají fakt zvládnuté na jedničku a na celé show je poznat, že jsou to zkrátka všichni profíci každým coulem a navíc špičkově sehraní. Jediné co mě štve je, že Zimmer ignoruje na svých tour suity z The Rock (pro mě asi jeho nejlepší score ever). Jasně nedělal to sám (i když bych se nedivil, kdyby jo:-)), ale když už si půjčuje cizí theme z prvního Top Gunu a Bond theme, tak by určitě mohl hrábnout i do téhle devadesátkové klasiky. A kdyby k tomu přidal i nějaké suity z Mission: Impossible 2 (tenhle score mám stran oblíbenosti hned za The Rock), vůbec bych se nezlobil, právě naopak. Každopádně až tady bude Zimmer příště a doufám, že to opět nebude trvat příliš dlouho (kéž by 2025), všem fanouškům filmové hudby návštěvu show doporučuju:-). 

Full Concert

DUNE - HOUSE ATREIDES

INCEPTION - MOMBASA

WONDER WOMAN Suite

MAN OF STEEL Suite

GLADIATOR Suite

PIRATES OF THE CARIBBEAN Suite 

TOP GUN Suite

THE LAST SAMURAI Suite

THE DARK KNIGHT Suite

X-MEN: DARK PHOENIX - X-MDP

DUNKIRK - SUPERMARINE

DUNE - PAUL´S DREAM

INTERSTELLAR Suite

THE LION KING Suite

NO TIME TO DIE Suite

INCEPTION - TIME

FINALE - Thank you & Standing ovation

Hans Zimmer Live 2023 Prague Playlist