pátek 2. února 2024

Tenet

Nolan má minimálně od TDK re-releasy svých starších filmů někde po světě pomalu každý rok … až na Tenet, který doteď, kdoví proč, nedostal ani jeden, takže tady to znovuuvedení do kin dává jasný smysl a fakt, že v době premiéry zela kina prázdnotou, protože pandemie (tj. část publika to na velkém plátně neviděla, přestože chtěla), to jen posiluje.

Jinak v kině to bylo super, později na videu to bylo taky super a kdyby se to náhodou dostalo do kin i k nám (mám takový pocit, že ze všech nolanovek sem oficiálně doputoval jen re-release Inception, tudíž spíše pochybuji), tak bych na to šel zase, protože by to bylo zase super:-). Jasně, není to nejlepší Nolan a víc než plnohodnotný film s plnohodnotnými postavami je to scénáristický experiment s jednorozměrnými figurkami na šachovnici, ale i tak jsem si to celé užil od začátku do konce (nicméně kdyby si Washington a Pattinson prohodili role, tak bych si to užil ještě víc, to je fakt:-)).


Aero a klubovky jasně, ale myslel jsem širokou distribuci, resp. promítání po celé republice a/nebo v plexech. Nolan už má těch re-releasů u všech svých filmů (tedy kromě Tenetu:-)) tolik, že jsem možná něco minul, ale takhle z hlavy si pamatuju jen na Inception v 2020. Každopádně čím více kteréhokoliv Nolana znovu v kinech, tím lépe:-).