pondělí 26. února 2024

Anyone But You 7/10

To se tak vezme nedávná romcom pro starší a středně pokročilé Ticket to Paradise a přeleští se pro mladší publikum. Takže se použije stejná výchozí situace (problematická společná minulost, opětovné shledání, potřeba pod vlivem okolností spolupracovat, atd.), vyhaslé herecké hvězdy se vymění za nastupující novou generaci a svatba na exotickém ostrově na opačném konci světa za svatbu na exotickém kontinentě tamtéž. Pak už zbývá jen mírně poupravit detaily (kdo je s kým v jakém vztahu) a zaručený filmový recept na úspěch je hotový:-).

Film se důsledně drží osvědčené šablony všech podobných žánrovek. Předvídatelný děj, sympatický/sexy ústřední pár, hrstka humorných situací (některé z nich se ale vážně povedly), rychlé a sem tam správně jiskrné dialogové výměny, atraktivní lokace, pokud možno neotravné/snesitelné vedlejší postavy, příjemná feel-good atmosféra a samozřejmě šťastný konec. U všech bodů má film splněno, to by ovšem samo o sobě k nadprůměrnému výsledku nestačilo.

Rozdílový faktor zde představuje casting obou hlavních postav. Powell má přirozené charisma, Sweeney má přirozené, ehm, přednosti:-), oba převážnou většinu filmu chvályhodně stráví v polo/obnaženém režimu:-), ale především oba mají skvělý komediální talent (nicméně v některých scénách Powell dokazuje, že oproti Sweeney disponuje přece jen o něco širším hereckým rejstříkem) a výbornou společnou chemii. Tržební krasojízda filmu nečekaná, leč zcela zasloužená.