úterý 11. dubna 2023

The Marvels

Postava, která téměř nikoho nezajímá, nebo dost lidí štve, případně ji nemálo lidí vyloženě nenávidí v nejrůznějších kombinacích výše uvedeného krát tři v jednom filmu. To vypadá jako zaručený recept na úspěch:-). OK, je to teaser jen k navození nálady a očividně nejsem cílovka pro tenhle projekt, takže prozíváno od začátku do konce (podobně jako jednička a seriál o Khan), ale audiovizuálně to působí jako nějaká průměrná epizoda libovolného průměrného MCU seriálu a nikoliv jako big budget feature film pro kina a pokračování miliardového hitu.

Nemá to styl, nemá to tempo, nemá to atmosféru, nemá to vtip. Khan vyloženě působí, že bude v celém filmu pouze v roli funny sidekicka (to poslední, co ten film potřebuje) a celé to má na starosti někdo, kdo stojí za "ultra peckou" Candyman (dtto):-). Tohle může fakt jen překvapit. Na což bych s ohledem na současnou formu Marvelu asi moc nesázel. Škoda, že celý film není o tom mimozemšťanovi lomeno kočce, to by bylo alespoň trochu cool.


Ultra meh. V jedničce byl alespoň ten Law. Tohle je tak generický prefabrikát podle jedné a té samé šablony (která už pár filmů v řadě nefunguje) až to bolí. Larson bude zajímavá asi jako všude jinde v MCU (tudíž vůbec), Parris snad nezajímá vůbec nikoho a Vellani předvádí úplně totéž co v seriálu, který je čirá hrůza. Vidět všechny tři v jednom filmu je minimálně pro mě smrtící kombinace. Poslední marvelovky konzumuju už čistě ze setrvačnosti (čest všem výjimkám), ale v tomhle případě to asi bude i s mírným dávivým reflexem. Snad alespoň kočka dostane víc prostoru.


Bída a zmar - upoutávka, ale ta hra na nostalgii v úvodu traileru fakt pobavila. Jak mizerný musí být výsledný materiál, když jej Marvel musí propagovat takovými zoufalými berličkami:-)? Zaměnitelný digibordel vol. dvacet, zaměnitelný no name záporák vol. patnáct, generická záchrana celé planety nebo celého vesmíru vol. deset a k tomu nudná Mary Sue s dvojicí sidekicků, z nichž jeden nikoho nezajímá a druhý je otravný úplně stejně jako byl v seriálu a bohužel žádná mimozemská kočka v dohledu, která by to alespoň trochu zachránila. Kolik takových prefabrikátů ještě Marvel vyprodukuje, než hodí ručník do ringu a po vzoru DC provede restart?