pondělí 3. dubna 2023

Extraction 2

Po čtvrtém Wickovi jsem si teď dával afterparty v podobě Atomic Blonde, Extraction a Nobodyho a jako pořád docela dobrý, ale Wick je prostě jen jeden, sorry jako. Jediná věc, která se Stahelskiho levelu blíží je ta dvojice jakože jednozáběrovek (okolo kterých je postaven celý zbytek filmu) a bitka v autobuse, zbytek na Wicka nemá ani náhodou nehledě na konkrétní film. Takže jo, prostor na zlepšení má Hargrave ve dvojce fakt značný a k tomu jistě dostal budget boost, tudíž doufám, že se jako tvůrce posunul nahoru a dvojka bude ve všech ohledech jedničku převyšovat. Tedy kromě digibordelu, který tady snad nebude.


Nájs, very nájs indíd:-). Vypadá to, že populární recept podobných žánrovek zafungoval a po původním "proof of concept" filmu, který mírně trpěl stran skromného rozpočtu, se s adekvátní finanční injekcí jde v sequelu chvályhodně cestou all-in a Hargrave konečně může pustit kaskadéry, trikaře a především Hemswortha pořádně ze řetězu:-). Jednička se snažila působit jakž takž realisticky, tohle sice v některých momentech už "smrdí" přepáleností ala Wick od dvojky dál, ale pokud to bude našlapaná jízda od začátku do konce, tak proč ne. 

Snad si to Hargrave s Hemsworthem dostatečně pohlídali a tohle bude ta poctivá, kvalitní a zábavná výjimka z ultra generické a digibordelem přeplněné současné blockbusterové produkce streamovacího fastfoodu. Pohřbít zrovna tuhle nadějnou značku by už bylo fakt na vidle a pochodně v ulicích Los Gatos.