čtvrtek 27. dubna 2023

A Haunting In Venice

V první řadě je fajn, že po tržebním průšvihu s Death on the Nile dostal Branagh další šanci a ještě k tomu tak rychle. Ve druhé řadě palec nahoru za to, že si Branagh nevybral žádný provařený příběh, který se dočkal adaptace už kdovíkolikrát (tipoval jsem, že bude pokračovat jak jinak než s Evil Under the Sun) a ve třetí řadě je celkem zajímavý nápad pokusit se to celé stylizovat do podoby dobové duchařiny, ať už to vychází ze samotného filmu, nebo jde čistě o záležitost teaseru.

Sice mi oba dosavadní filmy nepadly zdaleka tak do oka jako předchozí adaptace s Finneym a Ustinovem, ale pokud v obou filmech něco fungovalo fakt skvěle, tak to byl Branagh v hlavní roli, takže minimálně na něj se těším hodně. Snad tohle pokračování sérii v pokladnách znovu nakopne a nikoliv definitivně pohřbí.


Nebýt toho Branagha s charakteristickým knírem, tak to vypadá, jako nějaká vcelku běžná dobová duchařina od Blumhouse:-). Jsem fakt zvědavý, jestli Fox touhle zajímavou kombinací žánrů v kampani jen drží poker face a film bude nakonec standardní detektivka jen s pár strašidelnými momenty, nebo bude mít trojka opravdu určitý přesah do hororového žánru. Očekávám první, ale líbilo by se mi druhé. Jen si v tom případě nejsem úplně jistý, jestli takový úkrok stranou ocení (starší) cílovka poirotovek, navyklá na léta zažitý koncept. Na druhou stranu je fakt, že minule zažitý koncept tak úplně finančně nezafungoval, tak třeba tady tomu bude naopak.