čtvrtek 20. dubna 2023

Insidious: The Red Door

Já mám Wilsona a Byrne pořád svým způsobem rád a tohle dříve nebo později nakonec taky uvidím, ale je fakt, že po téhle upoutávce to bude hlavně z povinnosti zkompletovat celou sérii (hrozně blbej zlozvyk:-)) a pak kvůli těm dvěma. Výhodou (pokud se to tak dá vůbec nazvat) je, že jak v případě Insidious, tak The Conjuring série šla kvalita do kytek s třetím dílem včetně a všechno potom je už přinejlepším průměr nebo rovnou křeč, takže očekávání jsou nastavena na úplné minimum a jakýkoliv další díl už může jen překvapit. Takové Saw by mělo letos vyrukovat rovnou s desítkou, takže tady má produkující trio Blum, Wan a Whannell ještě co dohánět:-).


Všechno viděno už snad desetkrát před tím a prezentováno stylem jako už snad desetkrát před tím (nebo kolik vlastně dílů už má Insidious série a The Conjuring Universe dohromady), bez jakéhokoliv nového nápadu, změny provařeného konceptu, nebo alespoň nějakého ozvláštnění, ať už po formální, nebo obsahové stránce.

Wilsonova hra na "návrat ke kořenům" a nostalgickou notu má body za snahu, ale když jsou si všechny díly podobné jako vejce vejci (a jediná věc, v čem se odlišují, je postupně klesající kvalita jednotlivých dílů), tak není k čemu se vracet, protože se nikdy nikam jinam s touhle značkou nevydali.

Režie debutant a scénář od frajera, který má na svědomí mizerný Halloween Kills a mizerný Firestarter. Tohle může fakt jen překvapit:-).