čtvrtek 2. listopadu 2023

The Fall Guy

Ale jo, vlastně proč ne. Lehký vibe ve stylu "Bruno Ferrari vs Mike" pro novou generaci tam cítit je, byť v pár scénách nepříjemně probleskne takový ten prefabrikátový feeling ala Red Notice/Gray Man/Ghosted a podobné generické fláky podle jedné a té samé šablony.

Vtipy a akce čistě podle traileru působí spíše jako současný blockbusterový standard (tzn. neurazí, nenadchne), než nějaká režijně jistá stylová žánrovka, kterou bych od někoho jako je Leitch očekával, ale když už nic jiného, tak audiovizuálně si to snad Leitch pohlídá, dvojka Gosling a Taylor-Johnson (o moc víc, než pár minutovou roličku, tady nejspíše mít nebude) si odpracuje svoje a Blunt je zlatíčko, které potěší v čemkoliv (a naštěstí je hereckými vlohami někde jinde, než de Armas nebo Gadot). Tak uvidíme, co z toho nakonec vypadne.


Cajk, o dost lepší než minule. Stačí bleskově sestříhat pár humorných situací, z akčních scén ukázat jen střípky, srazit stopáž oproti traileru na polovinu a nepřekvapivě to má hned úplně jiné grády:-). 

Podle synopse mám jisté neblahé tušení, že toho potenciálně nejzábavnějšího materiálu (parodických kaskadérských historek z natáčení) ve filmu nakonec moc nebude (respektive všechno, co má Leitch v ruce, ukázal už v traileru) a většina filmu bude taková komediálně-akční klasika o hledání MacGuffina Taylor-Johnsona, ale i tak by to díky trojce Leitch, Gosling a Blunt mohlo stát za to.


Detektivní linka s hledáním Taylor-Johnsona vypadá tak trochu do počtu a stále mám jisté pochybnosti o tom, kolik akce a jak moc kvalitní ve filmu nakonec bude, protože všechno, co se dosud v trailerech ukázalo, je taková neurážející rutina a Leitch má v tohle ohledu rozhodně na víc, ale musím uznat, že trailer od traileru prodávají tu nakažlivou feel-good atmosféru a fajn chemii mezi Goslingem a Blunt čím dál tím lépe:-).

Jak jsem původně plánoval si v klidu počkat až na release na streamu, protože jsem v trailerech nezaznamenal nic, co by potřebovalo vyniknout na velkém plátně, tak jen kvůli těm dvěma začínám návštěvu kina pomalu, ale jistě zvažovat:-).