úterý 3. října 2023

Silent Night

Woo má (bohužel) nejlepší léta dávno za sebou a předchozí Manhunt upřímně moc nepřesvědčil, že by se na tom v posledních letech něco změnilo, ale jako jo. Asi to bude jednoduchý nízkonákladový revenge flick, ale trailer to prodává ukázkově. Vypadá to až překvapivě našlapaně, eRko snad bude vytěženo na maximum a Kinnaman sice není žádná BO mucholapka (kdyby to odmítl, tak se vsadím, že by to skončilo u někoho, jako je Grillo:-)), ale pro roli naštvaného badass tichošlápka je to více než padnoucí volba. 

Nějaké další příjemné překvapení typu Nobody nebo Violent Night by se letos rozhodně hodilo, tak nezbývá než doufat, že tady jakýsi šikovný střihač nepředvádí pouze "trailer magic", ale strejda Woo přece jen chytl starou formou a vrací se zpět na místo činu s plnou parádou:-).


Pokud se nekoná další přešlap jako minule s Manhuntem, tak je to úplně v pohodě. Podle traileru to na nic moc víc, než malou zábavnou eRkovou blbinu na jeden víkendový večer, určenou primárně pro fanoušky mistra a žánru, stejně nevypadalo (a vzhledem k omezenému rozpočtu a času na produkci asi ani nemohlo), takže pokud to tak nakonec plus mínus dopadlo, tak je mise splněna a za Manhunt je vše odpuštěno:-). Škoda, že kinům se to u nás vyhne, ale později na streamu by to mohlo získat slušný ohlas.


Je to o fous lepší než Manhunt (hlavně díky slušné jednozáběrovce na schodišti), ale protože jen o fous, tak se stále pohybujeme na úrovni v lepších momentech neurážející průměr (akce není žádná top class, ale sem tam v ní starý dobrý strejda Woo probleskne, byť bez holubic:-)), v horších nudná vata (bohužel to, co ve Wickovi trvá pět minut, tj. vzpomínání, truchlení a rozjímání, je tady roztaženo na polovinu stopáže a moc nefunguje, protože střelba do vlastní nohy, a.k.a. absence dialogů).

Film je zapomenutelné béčko, ale s ohledem na připravovaný remake Killera je na pováženou spíše fakt, že na první pohled mizerný scénář si na place prý všichni pochvalovali (au:-)).