úterý 29. srpna 2023

The Killer

Tak fajn, vše (tj. Monk) je odpuštěno:-). Ukázková trailerová práce a žánrová hitparáda v jednom. Tempo a rytmus scén je tady fakt bomba. Jak to dopadne se samotným filmem těžko soudit, přece jen stran vlastního příběhu a postav se tady neukázalo prakticky vůbec nic, ale čistě podle traileru to vypadá, že starý dobrý stylový Fincher je konečně zase zpět ve svém krimi/thrillerovém živlu. Snad to bude platit i pro Walkera, který by nějakou další pořádnou pecku potřeboval jako málokdo.

Škoda, že se tyhle streamovací věci u nás až na výjimky nedostanou do kin, ale na druhou stranu u nich zase nehrozí odklad na příští rok nebo kdovíkdy, no. Kdo by to byl čekal, že filmovou nabídku konce roku bude namísto kin zachraňovat stream.


V tom ději je plno děr, takže kdoví, jak to vlastně je:-), ale imho Swinton a Baker šli čistě po Fassbenderovi, nenašli ho (protože zůstal v hotelu a letěl o něco později, než původně měl), tak se snažili nějaký intel dostat z jeho přítelkyně, které se pak "nějak" podařilo utéct. Taky proto bylo Fassbenderovi po příjezdu hned jasné, že je poslal ten právník, protože očividně věděl, kde má Fassbender úkryt (což vyjde najevo během té potyčky, než ho Fassbender sejme). 

Co je divné je jednak to, proč paranoik Fassbender žije v místě, o kterém ví někdo další (a může toho zneužít, nebo být donucen to prozradit dalším lidem) a jednak to, že se ke Swinton a Bakerovi právník nezachová stejně (nesplnili zakázku, tudíž kulka do hlavy) a i oni se chovají, jako by měli hotovo, namísto toho, aby zkusili Fassbendera dostat na druhý pokus.