pátek 18. srpna 2023

No Hard Feelings 6/10

Škoda, v podstatě veškeré zásoby munice (vtipné, dojemné nebo dramatické situace) se vystřílely hned při průzkumu bojem (trailery) a na samotnou bitvu (film) toho z pohledu momentu překvapení (diváka) už moc nezbylo. Už při trailerech jsem tušil, že to stran avizované "necenzurované" explicity všeho druhu v samotném filmu asi nebude zdaleka tak "ostré & žhavé" (ehm:-)) a spíše než ve stopách teen sexcomů se tady půjde cestou feel-good komedií s příměsí osvědčených coming of age témat, přičemž úlohu "zakázaného ovoce" bude ve filmu namísto nahotinek (kohokoliv) a dalších souvisejících aktů (s kýmkoliv) představovat spíše nevybíravá mluva. A také že ano, ale vlastně to ničemu nevadí. 

Jelikož Lawrence má ve filmu svůj sex faktor nastaven na maximální level a jisté překvapení si pro diváky přece jen přichystala (paradoxně dotyčná scéna svou přímočarostí působí vedle starosvětsky krotkého zbytku filmu skoro až nepatřičně, nicméně kudos za předvedenou full frontal odvahu, ať už je to skutečně Lawrence nebo jen její body double:-)), Feldman přesně trefuje polohu sympatického nerda a beznadějného losera v jedné osobě, většina v trailerech předem vyzrazených trapno-humorných situací je fajn, tvůrcům se po většinu času daří budovat správnou feel-good atmosféru a po příběhové stránce se divák dočká všech žánrových náležitostí, které od podobných historek očekává.

Bohužel se už ale nedočká vůbec ničeho navíc nad rámec zvolené žánrové škatulky a co všechno se ve filmu postupně stane a jak to se všemi zúčastněnými nakonec dopadne dokáže divák odhadnout dlouho předem (a mýlit se nebude). Ve svém předchozím, podobně nekorektně humorném, počinu Good Boys se Stupnitsky přece jen nebál mnohem více přitlačit na pilu a obecně jít do většího rizika v případě postav i příběhu a i díky tomu jsem se u něj bavil o poznání více.