úterý 28. února 2023

Peter Pan & Wendy

Příběh starý jako lidstvo samo. On je autorský tvůrce, který si točí po svém, ale se svým posledním existenčně-alegorickým počinem v pokladnách tvrdě narazil. Ona je v zábavním průmyslu dominantní korporace, točící podle šablony tak, aby výsledkem byl pokaždé přístupný a neurážející produkt pro všechny.

Na první (i druhý a třetí, atd.) pohled neslučitelné světy, ale jednou za čas se stane něco neobyčejného a tohle je právě ten případ, protože si oba padli (zase) do oka, zplodili potomka, pojmenovali jej Peter Pan & Wendy a poslali jej na zkušenou do světa. V něm zažil spousty neuvěřitelných dobrodružství (vlažné kritiky, divácký nezájem, průměrné až mizerné výkony v pokladnách) a nakonec se na něj docela zapomnělo (jako minule). Zvonec a konec:-).


Ale jo, nevypadá to zase tak špatně. Sice žádný zázrak, ale vysloveně blamáž taky ne. Předchozí trailer na tom byl o něco hůře. Tohle má alespoň nějakou gradaci. Nicméně mám takové neblahé tušení, že v celovečerní stopáži to už fungovat moc nebude a výsledkem bude stará dobrá Disneyovská klasika z poslední doby - standardní blockbusterový prefabrikát pro celou rodinu, na který si krátce po premiéře už nikdo nevzpomene. Tak jako v případě Pete's Dragon. Tady je sice o poznání slavnější předloha, ale to je asi tak všechno.