neděle 19. února 2023

Kandahar

Pěkný, klasická butlerovka jak se sluší a patří:-). Vypadá to, že všechny povinné náležitosti jsou na svém místě a bude to opět slušné akční béčko a poctivá nízkorozpočtová zábava. Je fajn, že Butlerovi někdo stále dává šanci točit tyhle nenáročné výplachovky a sám Butler si našel místo na trhu, které mu sedí a diváci na něj slyší. Oproti třeba takovému Neesonovi, který tu šanci dostává neustále taky, ale pomalu se po kvalitativní stránce propadá do suterénu (čest všem výjimkám).

Jen v tomhle případě nevím, zda je úplně chytrý nápad jít s daným tématem do kin měsíc po Covenantovi od Ritchieho (tedy pokud se Butler s Ritchiem náhodou nedohodli na tom, že udělají v kinech double feature:-)). Výchozí premisa je sice odlišná, ale zbytek (prostředí, útěk, střelba, výbuchy, atd.) je dost podobný. Těžko soudit, zda bude publikum ochotno zhlédnout v rozestupu jednoho měsíce dvakrát skoro "to samé".


Prostě další standardní butlerovka v řadě, no. Ale to není vůbec na škodu. Butler moc dobře ví, co po něm jeho fanoušci chtějí a dokáže jim to v pravidelných intervalech dodávat se všemi patřičnými náležitostmi. Na nějaké ceny to aspirovat rozhodně nebude a tržební rekordy to lámat také naprosto jistě nebude, ale na dvě hodiny to člověka slušně zabaví a Butlerovi to zase trochu pomůže přilepšit si na důchod:-). Takhle od boku bych asi tipoval, že z letošního válečně-útěkového komba Kandahar a Covenant vyhraje na body spíše Ritchie než Waugh, ale sem tam dokáže papírový outsider svého slavnějšího soupeře překvapit a zasadit mu citelný úder, tak jsem zvědavý, jak tomu bude tady.