pondělí 13. září 2021

The Protégé 6/10

Příjemná jednohubka na sice provařené téma (kolik takových hitmanů na cestě pomsty už tady bylo), ale natočena je zručně, akce je fajn, Maggie Q to stále sluší, Keaton hraje dobře (což jsem čekal) a kupodivu s ní po fyzické stránce drží krok (což jsem nečekal), má to několik opravdu fajn momentů (první setkání v knihovně, konverzačka v kavárně, vzájemná bitka a její razantní vyústění) a celé to trvá tak akorát dlouho, aby to nemělo příliš hluchých míst a nedostavila se nuda.

Škoda jen toho, že záporák je nevýrazný, Jackson má v podstatě jen cameo, finále imho nedává moc smysl a úplný závěr je možná až příliš doslovný (ty dveře bych už neotevíral:-)). Už to velice pravděpodobně nikdy znovu neuvidím, ale celkově převládá relativní spokojenost.

A Campbella bych ještě do starého železa neházel. Zrovna tady je poznat, že kdyby měl v ruce opravdu kvalitní scénář, tak ještě může předvést velké věci. Kromě toho, Broccoli bude co nevidět připravovat další "next phase" a kdoví, zda si potřetí nevzpomene právě na něj:-).