středa 16. března 2022

The Adam Project 6/10

V podstatě totéž, co nedávný Free Guy, tj. prostě další pásová výroba. Prefabrikovaný scénář, psaný snad umělou inteligencí, plný klišé od začátku do konce (aneb nacpěte do rodinného filmu s cestováním v čase úplně všechno, co se objevuje v rodinných filmech a úplně všechno, co se objevuje ve filmech s cestováním v čase a dvojitá vitamínová bomba je na světě:-)), zoufale průměrná akce, Reynolds hraje opět sám sebe (natočí ještě někdy vůbec něco jiného, nebo do konce kariéry bude střídat další a další variaci na postavu Deadpoola:-(?), legrační family friendly killy bez krve, vysvětlené berličkou "takhle to u lidí, cestující v čase, vypadá", rodinné hodnoty pochopitelně přítomny v míře vrchovaté a nechybí nepostradatelné poučení na závěr o důležitosti rodiny a bla, bla, bla.

Potěšil snad jen papírově slušný casting (bylo fajn zase vidět Garner a Keener, tím to ale skončilo, protože nemají co hrát/jsou ve filmu minimálně), nepřepálená stopáž (častý to neduh v rámci streamingového obsahu), rychlé tempo, díky kterému se pořád něco děje (film se naštěstí příliš dlouho nezdržuje s expozicí), plus malý/mladý Scobell není až tak extra otravný, jak to u podobných rodinných filmů často bývá a celkem slušně drží s (rádoby vtipně) hláškujícím Reynoldsem krok.

Zkrátka typická netflixovka na páteční večer, která neurazí, nenadchne, jednorázově víceméně zabaví, ale druhý den si člověk stěží pamatuje, že to vůbec viděl, natožpak se k filmu někdy vrátil, aby se následující pátek situace opakovala s někým jiným v něčem jiném.