pondělí 28. března 2022

Oscar 2021

Kromě Cody, kterou musím ještě doplnit, viděno všechno. Dune imho nemá moc šanci jinde, než v technických kategoriích a zbytek se u mně pohybuje někde mezi "meh" a "not great, not terrible". Ignorace TLD samozřejmě doslova výsměch:-(.

Jak se to nakonec rozdá je mi úplně fuk už roky a obzvláště v ročnících, ve kterých se to rozdá hlavně proto, že se to rozdat musí (a.k.a. v jiných letech by vybrané filmy neměly vůči své konkurenci šanci), tj. imho letos - pokud se tedy nestane zázrak a Villeneuve neshrábne jackpot.


Zimmerův NTTD se mi zamlouvá ještě o trochu více, ale důležité je, že to má po Lion Kingovi konečně zase doma. A doufám, že příští měsíc v Praze zahraje jak věci z Dune, tak NTTD:-). 

Plus dobrá zpráva pro Villeneuveva, teď po oscarové nadílce už má snad jistotu, že chytráci z WB/Discovery nebudou u dvojky nějak kličkovat s rozpočtem, castingem, atd. s výmluvou, že "ono to vlastně tolik nevydělalo".

A nakonec kudos Cookovi. S množstvím obsahu nemůže Netflixu nebo Disneymu konkurovat, tak na to šel přes ceny a očividně se vyplatilo. Už teď imho dělají v Cupertinu prezentačku na další event, kde se vítězoslavně pochlubí zlatým plešounem s průpovídkami o tom, že ty nejkvalitnější věci mají na streamu oni:-).


Letošní show začala teď o víkendu, ale zatím se mi nepodařilo někde na webu dohledat playlist, takže šance stále žije:-). Třeba v 2017 pár tracků z Interstellaru na show měl, z Dunkirku sice ne, ale tam se to termínově dost krylo s premiérou filmu, takže se to dalo pochopit. Tady je NTTD i Dune už pár měsíců stará záležitost a kromě toho jeden kus má teď Oscara za celý OST a druhý za song, takže i kdyby s nimi původně v playlistu nepočítal, tak tohle je dobrý důvod pro "změny na poslední chvíli":-).


No, to doufám ne:-). Ten vynucený roční odklad jsem věřil, že využijí mmj. pro update playlistu. Jestli to "zakonzervovali" a bude to úplně totéž, co plánovali ukázat už loni, tak to bude fakt škoda. Ale tak hlavně, že se to vůbec koná a nenastal další odsun:-).