čtvrtek 10. února 2022

Jurassic World: Dominion

Parádní trailer, co k tomu dodat více. Nové postavy pro fanoušky world trilogie, stará garda pro fanoušky park trilogie (alias Spidey fan servis level:-)), konečně naplno využitý nápad dinosauři mezi lidmi a hlavně opět Trevorrow za kormidlem. Čuchám, čuchám velký kvalitativní reparát po über zklamání, a.k.a. dvojce a slušnou šanci na podobné BO překvapení, jako byla jednička.


Hádám, že lidsko-dino-právní organizace, vědeckou obec, Greenpeace, UN, dinofany na celém světě, sociálněsíťové influencery a celkově světové veřejné mínění, tudíž i nějakou část (většinu?) politické obce:-).

Však o tom je přece celá série počínaje Spielbergovou jedničkou (morální otázky, zda máme právo stvořit nový život a zároveň jej vyhubit, nebo nechat jej se vyvíjet, ať už pod dohledem nebo zcela svobodně), kde změnili finále oproti knižní předloze, ve kterém nechal Crichton na férovku ostrov vybombardovat (na což v knižním pokračování záhadně zapomněl) na pouhý útěk a ponechání dinosaurů žít si vlastním životem.

Když tedy ponecháme stranou real world problems, a.k.a. bez dinosaurů nejsou další filmy a merch (prostě franšíza jako celek), že:-).


Vypadá to, že do filmu narvali fakt úplně všechno, co se za těch 30 let v sérii objevilo:-). Nezbývá než doufat, že to Trevorrow ukočíruje a nerozpadne se mu to pod rukama (jako v případě Bayony). Staronový casting a tuna nostalgie jsou v poslední době v kurzu, takže v tomhle směru má Universal ideální startovací pozici. Pokud to Trevorrow vyloženě nepo...kazí, má rozhodně náběh na další post-covid miliardu a já budu v kině u toho:-).